macrofoto’s zonder macrolens:

GIAMBAT close up lens

Met de close-up voorzetlens van GIAMBAT maak je macrofoto’s met je gewone objectieven. 

De GIAMBAT Close-up lenzen zijn filters voor macro fotografie die eenvoudige op de voorkant van uw lens kunnen worden geschroefd. De 250D heeft twee achromatische elementen om chromatische aberraties (zichtbaar als gekleurde randjes om het onderwerp heen) te corrigeren, een vergrotingsfactor van +4 (afhankelijk van gebruikt objectief) en werkt het beste tussen 30 en 135mm. Grotere zoomstanden kunnen de scherpte aan de randen wel beïnvloeden.

Als voorbeeld geven we je de onderstaande foto’s die met een 40-150/f2.8 objectief zijn gemaakt. Deze close up lens kost normaal tussen de € 99.95 en € 149.95 en bestel je nu tijdelijk inclusief een workshop van 1 uur.

De Close up Lens wordt geleverd inclusief verloopringen. Hij is geschikt voor 49/52mm, 55/58mm, 62/67 of 72/77mm schroefdraad.  Niet met elk objectief heb je een 1:1 vergroting maar het gaat ons om het effect dat met deze lens mogelijk is. Ook voor brugcamera’s van Sony (HX en RX10 modellen) of Panasonic (FZ-modellen) is dit filter perfect om super mooie close-up foto’s mee te maken.

Grote voordelen
De close up lens heeft twee grote voordelen:

  • Je hebt geen speciale, duurdere macrolens nodig.
  • De close up lens is een perfecte vervanger als de macrolens een keer thuis blijft.
naar BLOG overzicht