Middag & avond workshop Zeearend en grote karekiet fotografie IJsselmonding en IJsseloog

Duur: ca. 6 uur
14 plaatsen beschikbaar.
Vertrek: 15.00 uur t/m ± 21.00 uur
Parkeren gratis direct naast de boot ongeveer 3,5 km ten zuidwesten van de Ketelhaven.

Kosten: € 82.50 (incl. Mexicaanse bonenschotel met verse groenten, guacamole, tortilla en salade)Kinderen tot 12 jaar mogen mee voor de halve prijs.

Locatie:
Zeilschip de Schuttevaer
Vertrek vanuit aan de loswal, Ketelmeerdijk

Data:
Klik onderaan op de button ”NEEM CONTACT MET MIJ OP!”. Wij sturen u een bericht wanneer nieuwe data bekend zijn.

Mogelijkheden:
Het is altijd mogelijk om onze cursussen of workshops prive of met eigen samengesteld gezelschap te volgen.Vraag naar de mogelijkheden peter@fotocursusharderwijk.nl

Vaar mee naar de IJsselmonding en IJsseloog, leefgebied van de zeearend en grote karekiet. Daar waar de IJssel via het Ketelmeer het IJsselmeer instroomt.

  • We gaan rond 14.30 uur aan boord van de Schuttevaer langs de Ketelmeerdijk aan de loswal. We maken onderling kennis onder het genot van een kop koffie of thee en zullen met elkaar de camera instellingen uitwisselen. Er zal ook de mogelijkheid zijn wat mooie teleobjectieven en statieven van SIRUI uit te proberen.
  • We hijsen de zeilen en binnen een half uur varen over het Ketelmeer komen we aan bij de IJsselmonding. Hier luisteren en kijken we uit naar verschillende soorten rietvogels zoals kleine karekiet, rietzanger, blauwborst en rietgors maar kijken we vooral uit naar de grote karekiet met zijn indrukwekkend luide zang. Het zou mooi zijn die voor onze camera’s te krijgen!
    We verwachten ook verschillende soorten eenden, bruine kiekendief, koekoek, visdieven, foeragerende zwarte sterns en andere verrassingen.
  • We kijken natuurlijk ook uit naar de zeearend die broedt op een van de vijf eilanden. Als het goed gaat met dit paar dan hebben ze rond deze tijd jongen om te voeren en hopen we deze indrukwekkende vogels te zien.
  • Als we de monding hebben bekeken varen we richting het IJsseloog en staat ondertussen het buffet klaar.
  • Afhankelijk van de tijd die we besteden om de zeearend te zien gaan we voor anker in de vaargeul ten oosten van IJsseloog of varen we hier rustig doorheen en zijn hier omringt door moerasbos en 'midden' in de natuur.
  • Daarna varen we een rondje om het IJsseloog en hijsen de zeilen en varen terug naar de loswal waar we zijn opgestapt.

Bronvermelding: beeldbank.rws.nl

© fotocursusHarderwijk