Dagtocht en workshop vogelfotografie en natuurbeleving Marker Wadden

Duur: 1 dag (9.00 - 16.00 uur)
Boot/Opstapplaats: Lelystad

Bestemming: Marker Wadden (Markermeer)
Reisbegeleiders/instructeurs:
Michiel Leegerstee, natuurfotograaf / IVN-natuurgids
Peter Modder natuurfotograaf / technische camera specialist

Kosten: € 99.50 (Incl. €5,- entree Marker Wadden + Lunch)

Locatie:
Ms Waddenzee; Lelystad 
LIGPLAATS MS WADDENZEE
Bataviakwartier | steiger Batavialand
Bataviaplein 2 Lelystad

Datum:
Zaterdag 2 oktober 2021

Wat gaan we u leren en wat is het doel van deze bijzondere excursie?:
Het belangrijkste is de natuurbeleving van dit magnifieke, fotogenieke eiland in het Markermeer.
Geen auto’s of geluiden die storend zijn. (Hooguit onderhoud op het eiland door natuurmonumenten) 
De focus van de workshop ligt op het scherp in beeld krijgen en leren fotograferen van vliegende vogels.
Hoe stel ik mijn camera zo optimaal mogelijk in en welke technieken kan ik toepassen om tot een zo optimaal
mogelijk resultaat te komen.

Op de Ms Waddenzee wordt u ontvangen met koffie of thee. U ontvangt voor tussen de middag een heerlijk lunchpakket, dit is inbegrepen in de prijs.
Het is uiteraard wel aan te raden zelf voor voldoende drinken (water) en een versnapering te zorgen.

Op weg naar de Marker Wadden geeft Peter een uitleg over de instellingen van de camera's en hoe dit in bepaalde situaties aan te passen. Uiteraard kunt u op het eiland ook regelmatig beide instructeurs aanspreken en zal er alle gelegenheid zijn om meer kennis te krijgen van de vogelfotografie techniek.

We verwachten op het eiland diverse soorten trekvogels te zien, zoals eenden, steltlopers, meeuwen, sternen, riet- en weidevogels, zwaluwen en roofvogels die hier verblijven of komen foerageren / uitrusten.

Komt deze datum niet uit?
Klik onderaan op de button "NEEM CONTACT MET MIJ OP!”. Wij sturen u een bericht wanneer nieuwe data bekend zijn.

Mogelijkheden:
Het is altijd mogelijk om onze cursussen of workshops privé of met eigen samengesteld gezelschap te volgen. Vraag naar de mogelijkheden via het mail adres:  peter@fotocursusharderwijk.nl

We leggen aan in de haven van Marker Wadden en gaan aan land. We maken een wandeling over het eiland en bekijken de vogels en gaan die zo goed mogelijk vastleggen met onze camera’s.

Het eiland is volop in ontwikkeling en er worden ook nog menselijke aanpassingen gedaan. Op dit moment vinden we hier een pioniersstadium met ook al flink begroeide stukken met riet, lisdodde en andere pionier planten zoals moerasandijvie en veel zandbanken en slikken. De eerst aangelegde plekken zijn al verder ontwikkeld en andere plaatsen zijn weer opnieuw van een laag slib voorzien. Een heel open landschap. Het is bijzonder om het eiland juist nu te kunnen zien in deze fase, die steeds snel veranderd en de soorten veranderen mee. Eerder alleen de grondbroeders, in 2019 al meer soorten broedende rietvogels en in 2021? Met de excursies zullen we het eiland steeds blijven volgen.

Er kunnen nog werkzaamheden plaatsvinden (vooral in de haven) en vogels kunnen op paden gaan broeden. Er kunnen hierom altijd paden afgesloten worden.

Tijdens deze Marker Wadden excursie verblijven we langer op het eiland. Wij hebben de route al uitgestippeld.  Er bevinden zich drie vogelhutten, genaamd de steltloper, lepelaar en duikeend, en kijkscherm aalscholver langs het wandelpad. Die gaan we allemaal proberen te bezoeken.

Verslag Dagtocht workshop vogelfotografie Marker Wadden

Op een zonovergoten zomerse dag, woensdag 5 augustus 2020 was de kick-off van een samen(sterk)werking tussen Peter Modder van Fotocursusharderwijk en Michiel Leegerstee van Belevingsfotografie: Een dagtocht workshop vogelfotografie naar de Marker Wadden. “Ons” meezeilschip, de Koftjalk Schuttevaer lag voor vertrek klaar in de Bataviahaven in Lelystad.

© fotocursusHarderwijk