Praktijk workshop fotografie & Adobe Lightroom kennismakingscursus

LET OP: individuele workshops zijn met de huidige Covid-19 richtlijnen wel mogelijk!

Duur: 2 dagen
verblijf Kasteel de Essenburgh in Hierden, verlenging is mogelijk.

Kosten: € 295,- p.p.
incl. overnachting, ontbijt, diner en 3 workshops.

Locatie:
Kasteel de Essenburg

Data:
Klik onderaan op de button ”NEEM CONTACT MET MIJ OP!”. Wij sturen u een bericht wanneer nieuwe data bekend zijn.

Mogelijkheden:
Het is altijd mogelijk om onze cursussen of workshops prive of met eigen samengesteld gezelschap te volgen.Vraag naar de mogelijkheden peter@fotocursusharderwijk.nl

Dag 1. Uw aankomst (ca. 11.00 uur) in Kasteel de Essenburgh waar u als een vorst wordt verwelkomt voor een rijkelijke Veluwse verwen lunch.  Na de middag gaat u naar de historische binnenstad van Harderwijk voor een stadsrondleiding met fotografieworkshop. Onder begeleiding van een Harderwijkse stadsgids en een ervaren fotograaf. Deze leerzame ontdekkingstocht duurt ca. 2,5 uur. De omgeving van het kasteel levert u aan het eind van de middag zeker nog wat foto inspiratie. Er is een 3 gangen diner in de Essenburgh vanaf ca. 19.00 uur. 

Dag 2. Vroeg op en na het Veluws ontbijt gaan we fotograferen (zonsopkomst) op het Beekhuizerzand.* Ca. 3 later zijn we terug en dan maakt u zich op voor de lunch. Na de lunch starten we met de beginners of gevorderden cursus Adobe Photoshop van ca. 2,5 uur. ’s avonds een heerlijke Veluwse stamppot en daarna vertrek naar huis. (overnachting bijboeken mogelijk)

Bent u een al iets gevorderde fotograaf, maar wilt u de fijnere kneepjes liever in de praktijk leren, dan is dit uw Royal verblijf op de Veluwe! Ontspannen en leerzaam! Op het Beekhuizerzand komt bijna alles aan bod om uw camera beter te leren kennen. Bos, zand en lucht. Landschap- en macrofotografie zorgen ervoor dat u leert beheersen wat u allemaal kunt instellen: Iso, sluitertijd, scherptediepte, diafragma, keuze van de objectieven en witbalans zijn een aantal zaken die we uit gaan diepen. In deze compacte setting maakt u enorme sprongen in uw kennis! Na de middag gaan we de gemaakte opnamen bekijken en analyseren. Met Adobe Lightroom kunnen we de RAW-bestanden optimaliseren en leert u wat nabewerking voor uw beelden kan betekenen. Het werken met een spiegelreflex- of systeemcamera is wel een vereiste. Eventuele ervaring opdoen met een objectief die u (nog) wilt aanschaffen is een mogelijkheid. Een perfecte kans om eens een echt macro-objectief uit te proberen bijvoorbeeld. Wij zorgen dus voor een leen-model.

*Gaat u liever een workshop portretfotografie doen? Dan passen we dit aan en regelen dat (afhankelijk van het weer) binnen in het kasteel of in de kasteeltuin. In combinatie met uw camera en een flitsinstallatie of juist bestaand licht en een model gaan we aan de slag met een stuk praktijk en ondertussen behandelen we de theorie. Leren en doen dus! Een combinatie van landschap- en portetfotografie over meerdere dagen is ook goed te realiseren. Geef aan wat u wilt bij uw aanvraag.

Uw partner kan natuurlijk mee op deze fotografie ontdekkingsreis, of een eigen programma volgen van Wellnes (Saunabezoek of bijvoorbeeld een huid-verwendag) of sportief bezig zijn met: Fietsen, mountainbiken, hardlopen, kitesurfen, zonnen, vissen, shoppen, wandelen. We kunnen helpen hier een invulling aan te geven. Een fiets huren of iets anders? Met onze partners in de regio hebben we alles in huis om u een aangenaam verblijf te garanderen!

© fotocursusHarderwijk